"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський рубль знову падає

Середа, 4 лютого 2015, 14:41

Рубль пішов у мінус після позитивного відкриття біржових торгів середи і досягнення локальних піків.

Проти може грати поточна негативна динаміка нафти і ризики дефіциту валюти, необхідної для великих виплат за зовнішніми позиками в лютому-березні, пише Рейтер.

Опівдні долар розрахунками "завтра" торгувався поблизу позначки 66 рублів, дорожчаючи більш ніж на один відсоток від попереднього закриття.

На початку торгів валюта США падала на позначку 64,51 вперше з 23 січня, потім пішла вгору і сформувала сесійний максимум на 66,66 рубля.

Реклама:

Пара євро/рубль розрахунками "завтра" на цей час торгувалася поблизу позначки 75,50, набираючи три чверті відсотка вартості.

"Рівні між 66 і 67 рубля за долар виглядають більш-менш рівноважними для нинішньої ситуації й ціни на нафту, тоді як вчорашнє сильне зміцнення рубля виглядало надмірним і було спровоковане не тільки зростанням нафтових котирувань, але й кількома великими стоп-лосс довгих валютних позицій", - сказав Сергій Фішгойт із банку "Открытие".

На думку Фішгойта, зараз ознак розвороту рубля в бік зміцнення, як і фундаментальних факторів для цього, немає, "а те що п'ятивідсотковим зростанням (рубля) відіграли подорожчання нафти - більш ніж достатньо для поточної ситуації".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!