Економіка Криму нічого не втрачає через санкції - самопроголошена влада

Середа, 4 лютого 2015, 14:27

Санкції, введені Заходом відносно Росії і анексованого Криму, мало або зовсім не впливають на економіку Криму.

Про це сказав в інтерв'ю японському агентству "Кіодо Цусін" самопроголошений голова "Держради" Криму Володимир Константинов, пишуть "Крим.Реаліі".

"Вона (економіка) бурхливо розвивається, і валовий регіональний продукт зріс в рази за минулі десять місяців. Це обумовлено в першу чергу великими державними інвестиціями з боку центральної влади Росії", - сказав Константинов.

Він також заявив, що іноземного туриста в Криму не було, а експорт товарів до країн Европи і так був символічним. На думку самопроголошеного "спікера", кримські підприємства нічого не втратили.

Реклама:

"Санкції ми більше переживаємо на рівні емоційному, реального відчуття втрат немає. А якщо подивитися на статистику, то всі позитивні показники зросли і результати позитивні", - сказав Константинов.

У грудні минулого року відносно Росії і анексованого нею Криму Захід ввів чергові санкції.

Зокрема, 19 грудня 2014 президент США Барак Обама підписав указ, яким заборонив експорт, реекспорт, продаж або постачання будь-яких товарів, послуг або технологій із США або особою Сполучених Штатів, "де б воно не знаходилося".

Ембарго передбачає заборону на постачання в анексуваний Крим американських товарів, доступ жителів півострова до інтернет-послуг і широко поширеним програмам і додаткам, навіть якщо вони розповсюджуються безкоштовно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!