"Енергоатом" підписав угоду на добудову сховища відходів за 300 мільйонів доларів

Середа, 4 лютого 2015, 09:16

НАЕК "Енергоатом" уклав угоду з компанією "Holtec International" (США) на розробку та впровадження модифікації технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом на енергоблоках АЕС та постачання устаткування для Сховища.

Про це пишуть "Наші гроші" із посилання на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 299,97 мільйона доларів.

В рамках нової угоди з "Холтек" планується упродовж шести років до 31 грудня 2020 року постачання на майданчики ЦСВЯП, або Южно-Української, Рівненської та Хмельницької АЕС наступного обладнання: контейнер МЦК-31 - 81 од., контейнер МЦК-85 - 13 од., контейнер HI-TRAC - 1 од., контейнер HI-STAR - 5 од., залізнична платформа для HI-STAR – 5 од., контейнер HI-STORM -94 од., допоміжне обладнання - 1 комплект, технологічне обладнання - 1 комплект.

Реклама:

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що метою створення сховища є заміщення вивезення відпрацьованого ядерного палива Рівненської, Хмельницької та Южно-Української АЕС та забезпечення його зберігання на території України.

Закупівлю провели за неконкурентною переговорною процедурою. Первинний контракт з фірмою було укладено в 2005 році за результатами тендеру, роботи розпочали в 2007 році, виконану частину вже оплачено. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: