Через обвал цін на нафту Shell закриє одне з найбільших у Британії родовищ

Вівторок, 3 лютого 2015, 18:09

У вівторок компанія Royal Dutch Shell запустить план щодо виведення з експлуатації родовища в Північному морі через падіння цін на нафту.

Про це пише "Прайм" з посиланням на The Financial Times.

Як зазначає газета, це родовище з видобутку нафти марки Brent є одним з найбільших для Великобританії. Вартість проекту оцінюється в мільярди доларів.

За даними газети, в найближчі дні Shell почне громадські консультації щодо Brent Delta. Це одна з чотирьох платформ родовища, які дали назву марці Brent.

Реклама:

Видання звертає увагу, що Shell хоче уникнути повторення історії з платформою Brent Spar в Атлантичному океані 20-річної давності. Виведення з експлуатації Brent Delta вимагає піднесення її надводної конструкції вагою 23,5 тисяч тонн на борт судна Pieter Schelte.

Як заявляють представники Shell, це може стати найбільшою подібною операцією в море і зразком для майбутнього демонтажу багатьох більш великих платформ в Північному морі. Pieter Schelte доставить надводну конструкцію Brent Delta в Тіссайд для переробки.

У Shell заявили, що демонтаж надводної структури платформи відбудеться, швидше за все, наступного року. Більше часу в компанії потрібно на те, щоб визначитися з планами щодо бетонних опор і резервуарів для зберігання нафти, пише газета.

Підводна конструкція важить близько 300 тисяч тонн, і, якщо її залишити на місці, будуть потрібні тисячі років на її руйнування, йдеться в статті. У Greenpeace і WWF вже висловили заклопотаність у зв'язку з другою стадією проекту. Громадські консультації, присвячені Brent Delta, триватимуть 30 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: