"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов'язав "Київенерго" Ахметова повернути "Нафтогазу" 76 мільйонів

Вівторок, 3 лютого 2015, 17:05

Київський апеляційний господарський суд зобов'язав ПАТ "Київенерго" виплатити НАК "Нафтогаз-України" 76 млн гривень заборгованості за газ, поставлений за період листопад-грудень 2013 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"Заступник прокурора Деснянського району міста Києва звернувся до Господарського суду міста Києва в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості та НАК "Нафтогаз України" з позовом до ПАТ "Київенерго" про стягнення 76,06 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем грошового зобов’язання з оплати вартості поставленого НАК "Нафтогаз України" за період листопад-грудень 2013 року.

Реклама:

"Рішенням господарського суду міста Києва від 28 листопада 2014 року у справі № 910/21434/14 позовні вимоги задоволено повністю", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі також повідомили, що ПАТ "Київенерго" не погодилося із прийнятим рішенням та звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

"Під час розгляду доказів по справі суд встановив факт існування заборгованості відповідача і на підставі Цивільного Кодексу України, Господарського кодексу України та приписів Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов’язань" підтримав рішення суду першої інстанції, залишивши апеляційну скаргу ПАТ "Київенерго" без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Тим самим, КАГС своєю постановою від 26 січня 2015 року зобов’язав повернути в інтересах держави борг 76,06 млн гривень.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: