Американська компанія відмовилася від позову до "Газпрому" на 1,37 мільярда

Вівторок, 3 лютого 2015, 12:26

Американська компанія Moncrief Oil International відмовилася від позову до "Газпрому" на 1,37 мільярда доларів.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Bloomberg.

Справа розглядалася в суді міста Форт-Уорт, штат Техас. Позов був поданий в 2005 році. Moncrief намагалася довести, що має право на 40-відсоткову частку в Південно-Російському родовищі газу.

У компанії стверджували, що в 1997 році був підписаний контракт c "Запсібгазпромом" (дочірня структура "Газпрому"), який забезпечував участь Moncrief в розробці родовища.

Реклама:

Крім того, американська компанія вважала, що "Газпром" використовував закриті комерційні дані в своїх інтересах.

Зокрема, фінансові плани Moncrief з будівництва заводів зі скраплення природного газу (СПГ) на узбережжі Мексиканської затоки.

Представники Moncrief нібито показували їх делегації "Газпрому". Після цього російська корпорація вирішила продати свої СПГ-заводи в США.

Позов був відкликаний відразу після того, як представники "Газпрому" зажадали покарати Moncrief за підробку документів. Агентство повідомляє, що фальсифікація паперів була виявлена захистом "Газпрому" за допомогою Google. Адвокати переконалися, що документи про будівництво заводів не існували до 2012 року.

Це не перший позов зарубіжних компаній до "Газпрому".

Так, "Нафтогаз України" звернувся до Арбітражного суду Стокгольма з позовом про перегляд транзитного контракту з "Газпромом". Загальна сума позовних вимог складає 6,2 мільярда доларів.

Південно-Російське родовище газу знаходиться в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Запаси палива оцінюються в трильйон кубометрів. Ліцензією на розробку володіє "Севернефтегазпром", який входить до групи "Газпрому".

Родовище є ресурсною базою газопроводу "Північний потік" (Nord Stream).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!