Акціонери агрохолдингу "Мрія" продали свій банк

Вівторок, 3 лютого 2015, 10:58

Компанія DVGroup Limited (Кіпр) продала 100% акцій "Діві Банку" (Київ).

Про це зазначається в офіційному повідомленні українського кредитно-фінансової установи, передає "Інтерфакс-Україна".

В офіційному повідомленні банку не наводяться дані про нових власників акцій.

Як повідомлялося, в січні стало відомо, що у "Діві Банку" з'явилися нові акціонери, які увійшли до складу його наглядової ради: головою наглядової ради призначений Володимир Авраменко (володіє 8,5% акцій банку), членами наглядової ради - Олена Вітохіна, Ольга Бунецька (володіють по 8,3% акцій банку кожна).

Реклама:

Вітохіна займає посаду керівника проектів відділу розвитку архітектури бізнес-процесів блоку "Роздрібний бізнес "Альфа-Банку", Бунецька є фахівцем відділу продажів фінансових продуктів "ІНГ Банк Україна".

"Діві Банк" заснований у травні 2011 року. Єдиним акціонером банку на 1 жовтня 2014 була компанія DVGroup Limited, тоді як найбільшими кінцевими бенефіціарами - Андрій, Клавдія, Микола та Іван Гути.

Згідно з даними Національного банку України на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів банк займав 44-е місце (3,452 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків.

Раніше, ЕП писала, що через "Діві Банк" здійснювалися сумнівні операції, які були пов'язані з арохолдингом "Мрія".

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії "Мрія" і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Як відомо, одним з найбільших кредиторів агрохолдингу "Мрія", який у серпні 2014 року оголосив технічний дефолт, є Промінвестбанк з позикою на рівні 142 мільйони доларів. Також, одним із найбільших кредиторів "Мрії" був і "Альфа-банк" (37 мільйонів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: