Акціонери агрохолдингу "Мрія" кажуть, що досягли компромісу з кредиторами

Вівторок, 3 лютого 2015, 09:04

Кредитори погодились на пропозицію власників "Мрії" і об'єднали свої зусилля, щоб підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості.

Про йдеться в повідомленні прес-служби агрохолдингу.

"Акціонери агрохолдингу Мрія позитивно оцінюють заяву кредиторів врятувати компанію від банкрутства. Кредитори погодились на пропозицію власників "Мрії", проявили консолідовану позицію й об’єднали свої зусилля аби підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості", - йдеться в релізі.

В повідомленні також наголошується, що компанія відкидає звинувачення щодо неправомірних дій керівництва.   

Реклама:

"Протягом останніх півроку усі зусилля керівництва "Мрії" були спрямовані на збереження цілісності бізнесу та операційної діяльності компанії як основи для подальшого конструктивного діалогу з кредиторами", - зазначає прес-служба.

"Акціонери Мрії вірять в успішність реструктуризації та вітають бажання кредиторів відмовитись від деструктивних дій, спрямованих на дестабілізацію роботи компанії. Будь-який тиск на компанію не сприятиме вирішенню ситуації, а лише погіршить можливість відновлення конструктивного діалогу", - додають в компанії.

В прес-службі також зазначають, що складне фінансове становище компанії зумовлене ситуацією на аграрному ринку в 2014 році.

Зокрема, в повідомленні наводяться такі причини - зниження світових цін на основні сільськогосподарські продукти, зростання витрат у зв'язку девальвацією гривні на ПММ, насіння, добрива, засоби захисту рослин, втрата частини внутрішніх ринків - Крим та Донбас та дефіцит позикових коштів на фінансовому ринку.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: