Яценюку нагадують: щоб утримати інвесторів, потрібні негайні реформи

П'ятниця, 27 лютого 2015, 18:06

Американська торгівельна палата в Україні закликає прем'єр-міністра Арсенія Яценюка негайно вирішити низку питань задля утримання міжнародних інвесторів на українському ринку.

До річниці призначення Яценюка палата проаналізувала співпрацю урядів прем’єр-міністра з представниками бізнес-спільноти.

Зазначається, що міжнародні та вітчизняні інвестори ставлять на меті загальне покращення умов ведення бізнесу в Україні і продовжують працювати з урядом над вирішенням більш ніж 40 питань.

Пропозиції стосуються сфери податкової та митної політики, енергетики, банківського та фінансового сектору, харчової промисловості, сфери охорони здоров’я та інших.

Реклама:

Зазначається, що спільними зусиллями вдалося досягти певних регулятивних змін у низці проблемних запитань.

Однак інвестори наголошують, що негайне впровадження реформ на практиці є критично важливим для подолання кризи в економіці.

 Інфографіка АТП. Для збільшення клікніть

Серед позитивних зрушень інвестори згадують запровадження інституту бізнес-омбудсмена, прийняття постанови "Про дерегуляцію", спрощення процедури працевлаштування іноземців, удосконалення положення Податкового кодексу щодо адміністрування податку на прибуток підприємств та гармонізовано правила податкового та бухгалтерського обліку.

У сфері енергетики, бізнес домігся скасування необхідності обов’язкового здійснення моніторингу спеціальних умов користування надрами, а також необхідності отримання експертних висновків Держенрегонадр на експорт геологічної інформації.

Однак, Американська торгівельна палата наголошує, що задля утримання міжнародних інвесторів на українському ринку необхідно пришвидшити процесу регуляторних змін. Інвестори називають низку першочергових завдань, які необхідно вирішити:

- Прийняття проекту Закону "Про ринок природного газу в Україні";

- Зниження рентних платежів за користування надрами;

- Реформування сфери охорони здоров’я відповідно до рекомендацій стратегії "Бачення 2020";

- Спрощення держаної реєстрації лікарських засобів;

- Лібералізація валютного регулювання та контролю;

- Внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування деяких страхових операцій;

- Спрощення дозвільних процедур та забезпечення функціонування електронного врядування.

Американська торгівельна палата сподівається на негайне вирішення цих та інших питань з метою полегшення умов ведення бізнесу та підвищення конкурентоспроможності України, зазначено в прес-релізі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!