США можуть ввести санкції проти банків РФ, якщо буде порушено перемир'я на Донбасі - ЗМІ

П'ятниця, 27 лютого 2015, 16:37

Уряд США розглядає можливість виключення з міжнародної фінансової системи кількох російських банків, якщо режим припинення вогню на Донбасі буде порушений.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на джерела в Білому домі.

За даними агентства, санкціям може бути підданий один або кілька російських банків. Обидва чиновника, якы брали участь в обговоренні санкцій, заявили, що блокування російських банків призведе до значного загострення двосторонніх відносин і може мати наслідки для європейської економіки.

Внесення російського банку в санкційний список означатиме, що громадянам та резидентам США, а також зареєстрованим в цій країні компаніям буде заборонено вести бізнес із зазначеними банками.

Реклама:

Агентство зазначає, що іноземні банки, що активно працюють з доларом, навряд чи будуть ризикувати і порушувати введені обмеження, озираючись на приклад французького BNP Paribas, який у минулому році був оштрафований на $9 млрд за порушення санкцій проти Ірану, Куби і Судану.

Джерела Bloomberg назвали малоймовірним введення нових санкцій до саміту Євросоюзу, який відбудеться 19 березня.

Однак вони назвали такий крок неминучим, якщо до цього терміну проросійські бойовики відновлять наступальні дії.

За оцінкою спецслужб, Росія продовжить постачання зброї бойовикам, наступною метою яких, ймовірно, стане Маріуполь чи Харків. Ці джерела говорили на умовах анонімності, оскільки доповіді спецслужб є секретними.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!