Гонтарева розповіла, коли скасує валютні обмеження

П'ятниця, 27 лютого 2015, 15:19

Національний банк України готовий скасувати ряд валютних обмежень, але після стабілізації ситуації на ринку.

Про це повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва виступаючи на конференції організованій Американською торговельною палатою в Україні (ACC) в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки ми працюємо не над скасуванням, а над новими обмеженнями. Ми давно вже обговорюємо, які обмеження в банківському секторі нам давним-давно пора скасовувати. Але з тією ситуацією, яку ми зараз спостерігаємо на валютному ринку, я думаю в інтересах усіх сторін, щоб її стабілізувати. Тому, як тільки стабілізується ситуація і ми побачимо, що ринок повернувся до своїх фундаментальних значень, наша мрія буде все це скасувати ", - сказала вона.

Гонтарева при цьому уточнила, що в планах центробанку прибрати декрет про валютне регулювання, половину ліцензій, дозволів на відкриття рахунків.

Реклама:

"Єдине, до чого треба підготуватися бізнесу, це до того, що ми будемо постійно зменшувати складову готівкових розрахунків. Якщо зараз вона у нас 150 тисяч гривень, то ми її постійно будемо зменшувати. Тому що ми рухаємося в Європейський союз, де сума таких готівкових розрахунків становить близько 3 тисяч євро", - зазначила Гонтарева.

"Тобто, з одного боку ми будемо йти від готівкових розрахунків до безготівкових, такими, семимильними кроками, з іншого боку все інше ми плануємо лібералізувати. Але спочатку потрібно зупинити паніку, ось цим ми зараз і займаємося", - резюмувала глава Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!