"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗІ прийняла рішення про видачу 3G-ліцензій

П'ятниця, 27 лютого 2015, 15:07

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації прийняла рішення про видачу 3G-ліцензій.

Про це йдеться у повідомленні НКРЗІ.

Як зазначається, відповідно до чинного законодавства НКРЗІ повинна протягом п'яти робочих днів з дати завершення тендеру прийняти і оформити рішення про його результати та оприлюднити їх на своїй офіційній сторінці в мережі Інтернет.

На виконання цих норм 27 лютого 2015 року НКРЗІ розглянула результати тендера на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000 (UMTS)" у смугах радіочастот 1920-1935/2110-2125, 1950-1965/2140 -2155, 1965-1980/2155-2170 МГц, який відбувся 23 лютого, і прийняла рішення про видачу ліцензій терміном на 15 років визначеним у ході торгів "з голосу" переможцям.

Реклама:

Згідно з рішенням НКРЗІ на ліцензіатів накладаються зобов'язання забезпечити дотримання показників якості послуг рухомого (мобільного) зв'язку та їх граничних нормованих рівнів на територіях згідно з Умовами тендеру.

Документом також визначаються зобов'язання одержувачів ліцензій з реалізації заходів (в т.ч. фінансового характеру) щодо конверсії радіочастотного ресурсу України у відповідних смугах радіочастот.

Крім того, рішенням НКРЗІ активовано механізм повернення тендерних гарантій. Так, всім учасникам тендера за відповідними лотами, за винятком переможців за цими лотами, буде забезпечено повернення тендерних гарантій протягом 10 робочих днів після оформлення цього рішення.

Переможцям тендеру з відповідним лотам тендерні гарантії по цих лотах будуть повернені протягом 10 робочих днів після оплати ними вартості ліцензій.

"Не пізніше трьох робочих днів з дати оформлення даного рішення учасникам тендеру буде направлено офіційне повідомлення про результати тендеру, а переможцям - про розмір плати за видачу ліцензій, порядок її оплати та отримання", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до умов тендера переможці повинні протягом 30 календарних днів з дня направлення їм повідомлення про прийняття рішення про видачу ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України сплатити її вартість і надати НКРЗІ документи, які це підтверджують.

Згідно з чинним законодавством прийнято НКРЗІ рішення буде оприлюднене в черговому номері "Бюлетеня НКРЗІ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: