НБУ вирішив ліквідувати "БГ Банк" та "Легбанк"

П'ятниця, 27 лютого 2015, 10:55

Нацбанк України, розглянувши пропозицію Фонду гарантування вкладів фізосіб, 26 лютого 2015 року ухвалив рішення про ліквідацію та відкликання банківських ліцензій двох неплатоспроможних банків - ПАТ "БГ Банк" та ПАТ "Легбанк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, ще влітку минулого року з метою захисту інтересів кредиторів та вкладників ПАТ "БГ Банк" та ПАТ "Легбанк" НБУ запровадив особливий режим контролю за діяльністю цих банків шляхом призначення кураторів у зв’язку з погіршенням показників їх фінстану, а також тим, що до Нацбанку почали надходити скарги щодо невиконання ними своїх зобов’язань перед клієнтами.

Регулятор для стабілізації діяльності ПАТ "БГ Банк" та ПАТ "Лнгбанк" та усунення порушень і причин, що призвели до погіршення їх фінансового стану, проводив роботу з акціонерами та керівниками зазначених банків щодо врегулювання ситуації, висував відповідні вимоги, а також надавав рекомендації щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану.

Реклама:

"Проте обидва банки неодноразово подавали до Нацбанку" плани фінансового оздоровлення, що не передбачали ефективних заходів, спрямованих на поліпшення їх фінансового стану, а також усунення всіх порушень нормативно-правових актів регулятора", - йдеться у повідомленні.

Крім того, акціонери та керівництво зазначених банків не вживали своєчасних заходів, спрямованих на запобігання неплатоспроможності банків, зокрема усунення реального дефіциту ліквідності та своєчасне виконання зобов’язань банків перед вкладниками та кредиторами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!