"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Видатки ПФ залишаються одними з найбільших в міжнародному порівнянні

Четвер, 26 лютого 2015, 18:57

Видатки Пенсійного фонду України, навіть після урізання спеціальних пенсій та пенсій працюючим пенсіонерам, залишаться одними із найбільш високих в міжнародному порівнянні - на рівні трохи нижче за 13% ВВП.

Про це йдеться у повідомленні проекту "Ціна держави".

Уряд постановою затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2015 рік. Попри численні обмеження, видатки Пенсійного фонду по відношенню до ВВП залишаються високими на рівні близько 14% ВВП, чого не скажеш про рівень пенсій.

 

"При цьому третина з цих видатків фінансуються за рахунок трансферту з Державного бюджету. Щоправда цей план поки що не враховує змін, щодо скорочення дефіциту Пенсійного фонду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці зміни передбачають скорочення дефіциту Пенсійного фонду за рахунок урізання спеціальних пенсій та пенсій працюючим пенсіонерам (на 15% але не менше ніж мінімальна пенсія) на загальну суму 3,9 млрд гривень. 

Реалістичність оцінки цих припущень спірна, але навіть із ними видатки Пенсійного фонду залишаться одними із самих високих в міжнародному порівнянні - на рівні трохи нижче за 13% ВВП. 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!