Сашко Янукович заявляє про рейдерське захоплення його банку

Середа, 25 лютого 2015, 20:46

Група МАКО сина екс-президента Віктора Януковича Олександра заявляє, що дії Національного банку про введення тимчасової адміністрації в ПАТ "ВБР" були мотивовані бажанням відібрати даний актив у акціонера і передати його інвестору, який буде більш лояльний до чинної влади.

Про це йдеться у прес-релізі МАКО.

У вівторок у ЗМІ з'явилася інформація про те, що компанія "Екосіпан" має намір придбати 100% пакет акцій Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку".

"Як ми бачимо, підтверджується раніше вже озвучена Групою МАКО інформація про те, що дії Нацбанку про введення тимчасової адміністрації в ПАТ "ВБР" були мотивовані одним - бажанням відібрати даний актив у акціонера Групи МАКО Олександра Януковича і передати його інвестору, який буде більш лояльний до чинної влади", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Тобто можна з упевненістю сказати, що те що сталося - ні що інше як рейдерство, в якому, на жаль, були замішані багато членів чинної української влади", - зазначає прес-служба.

У компанії також заявили, що банк на момент введення тимчасової адміністрації був абсолютно платоспроможний, що підтверджувалося його економічними і бухгалтерськими показниками.

Нагадаємо, МВС закрило справу проти Всеукраїнського банку розвитку сина екс-президента Віктора Януковича Олександра.

Як повідомлялося, правлінням Нацбанку 27 листопада 2014 було прийнято рішення про віднесення "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, з 27 січня 2011 Олександр Янукович став 100% власником статутного капіталу "ВБР".

Це відбулося менш ніж через два місяці після того, як Сергій Арбузов - близький друг Олександра Януковича - був призначений головою Національного Банку.

За 4,5 роки існування з моменту створення, "ВБР" збільшив свій капітал в 10 разів. У 2013 році банк подвоїв свій капітал в порівнянні з попереднім роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!