Moody's знизило рейтинги російських "дочок" іноземних банків

Середа, 25 лютого 2015, 20:11

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у середу знизило різні рейтинги російських "дочок" іноземних банків.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Ці дії зачепили рейтинги Росбанку, Русфінанс банку, банку "Дельтакредит", ІНГ банку (Євразія), банку "Інтеза" і Райффайзенбанку.

Зокрема, на один щабель були знижені рейтинги фінансової стійкості (BFSR) всіх зазначених вище банків, крім Русфінанс банку (його рейтинг було підтверджено на рівні "E+").

Реклама:

BFSR Райффайзенбанку погіршений до "D+", Росбанку, "ДельтаКредиуа" і ІНГ банку (Євразія) - до "D-", банку "Інтеза" - до "E+".

Причиною таких дій стала думка агентства, що рецесія в російській економіці може затягнутися, що створить вкрай складні умови для роботи банків у країні і негативно відіб'ється на їх кредитних показниках.

Довгострокові рейтинги депозитів в іноземній валюті всіх зазначених банків були погіршені з "Ba1" до "Ba2" у зв'язку з аналогічним пониженням стелі депозитних рейтингів емітентів РФ в іноземній валюті 20 лютого.

Прогнози зміни всіх наведених вище рейтингів - "негативні", за винятком BFSR банку "Інтеза" і Русфінанс банку (прогноз "стабільний").

Росбанк за підсумками 2014 року зайняв 12-те місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА", Райффайзенбанк - 13-те, ІНГ банк (Євразія) - 28-ме, банк "Дельтакредит" - 53-тє, Русфінанс банк - 64-те, банк "Інтеза" - 83-тє місце.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!