"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ввів низку послаблень для банків

Середа, 25 лютого 2015, 19:08

Національний банк України ввів для банків низку послаблень у зв'язку з падінням курсу гривні після 6 лютого.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 24 лютого №129.

"Не застосовувати до банків заходів впливу за порушення економічних нормативів мінімального розміру регулятивного капіталу (Н1), достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) ... пов'язані з переоцінкою рахунків в іноземній валюті та банківських металах у зв'язку із зростанням після 6 лютого 2015 року курсу інвалют до національної валюти України та/або викликані формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями", - вказується в документі.

Згідно з постановою, таке пом'якшення також поширюється на Нормативи поточної ліквідності (Н5), короткострокової ліквідності (Н6), максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7), великих кредитних ризиків (Н8), максимального розміру кредитів, гарантій та поручительств, наданих одному інсайдеру (Н9), максимального сукупного розміру кредитів, гарантій та поручительств, наданих інсайдерам (Н10), ліміту загальної короткої відкритої валютної позиції.

Реклама:

Разом з тим, таке послаблення вимог буде доступне при дотриманні банками низки умов, зокрема, дотримання нормативів Н7, Н8, Н9, Н10 на дату укладення договору/здійснення операції.

Постанова набирає чинності з 26 лютого і діятиме до 1 січня 2019 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: