Німеччина вже надала Україні 13 мільйонів допомоги

Середа, 25 лютого 2015, 13:05

Німеччина надала Україні гуманітарну допомогу на 13 млн євро з жовтня 2014 по лютий 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних сітуаціям, пишуть "Українські новини".

"У жовтні-лютому в Україну з Німеччини постійно надходили продукти харчування, генератори, побутова техніка, будівельні матеріали, одяг, намети. Загалом, загальна вартість наданої гуманітарної допомоги становить вже більше 13 млн євро", - сказав голова ДСнс Сергій Бочковський на зустрічі з президентом Федерального агентства технічної допомоги Німеччини Альбрехтом Бромма.

Крім того, від німецького товариства міжнародного співробітництва Україна отримала модулі та обладнання для облаштування 7 транзитних містечок для короткотермінового проживання в них переселенців з Донбасу.

Реклама:

У свою чергу, Бромм сказав, що Федеральне агентство технічної допомоги Німеччини готове підтримати проекти ДсНС, що стосуються питань цивільного захисту населення.

"Ми знаємо, що однією з головних проблем на сьогодні для ДсНС є застаріла спецтехніка і устаткування. Особливо ця проблема стосується маленьких містечок. Тому ми готові допомагати ДсНС покращити матеріально-технічну базу і знайти фінансування для закупівлі сучасної техніки", - зазначив Бромма.

Також Німеччина обіцяє допомогти  оснастити літак АН-26 медичним обладнанням.

Як повідомлялося, Німеччина надасть 10 млн євро гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!