Apple витратить 1,7 мільярда на будівництво "зелених" дата-центрів

Середа, 25 лютого 2015, 10:44

Компанія Apple зробить найбільші за всю свою історію інвестиції в європейські операції, витративши 1,7 млрд євро на будівництво двох нових центрів обробки даних (ЦОД).

Про це повідомляє "Українська енергетика" з посиланням на The Financial Times.

Вперше ЦОД компанії будуть побудовані за межами США. Нові дата-центри базуватимуться в графстві Голуей, Ірландія і на півострові Ютландія в Данії.

На додаток до центрів обробки даних Apple також інвестуватиме в відновлювані джерела енергії, які забезпечуватимуть об’кти всією необхідною електроенергією. Компанія сподівається, що центри обробки даних почнуть працювати вже до 2017 року.

Реклама:

Їх будівництво необхідно для того, щоб підтримати роботу таких онлайн-сервісів як ITunes, IMessage і Siri, віртуального помічника від Apple.

Політики в Ірландії та Данії привітали цей крок, оскільки, за їх словами, він дозволить створити "сотні місцевих робочих місць".

"Ми вдячні за подальший успіх компанії Apple в Європі і пишаємося тим, що наші інвестиції підтримують громади по всьому континенту", заявив головний виконавчий компанії Apple Тім Кук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: