"Газпром" здійснив спробу шантажу "Нафтогазу" та ЄС - Коболєв

Середа, 25 лютого 2015, 09:06

Порушення російським "Газпромом" брюссельських домовленостей є спробою шантажувати не лише компанію "Нафтогаз Україна",  але й всю Європу.

Про це заявив глава правління НАК Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері.

"На жаль, цей конфлікт може бути використаний російськими колегами не лише для шантажу "Нафтогазу України", але і для шантажу всієї Європи", - вважає він.

"Після провалу проекту "Південний потік", після оголошення "Турецького потоку", який також не виглядає економічно привабливою ініціативою, особливо з боку ЄС, можливо це спроба реваншу", - додав Коболєв.

Реклама:

"Ми направили листи (до РФ) з вимогою надати нам пояснення (щодо порушення угоди), чому так відбувається. Поки що ми не отримали формальної відповіді на наші листи, але ми очікуємо, що ця відповідь може надійти завтра", - заявив глава "Нафтогазу".

Якщо цього не відбудеться, то за його словами, 26-27 лютого в Брюселі мають відбутися трьохсторонні перемовини за участю представників України, Єврокомісії та Росії, під час яких буде обговорюватися газове питання.

"Якщо під час трьохсторонніх перемовин компроміс буде знайдений, добре. Якщо ні, можуть бути певні дії і , скоріш за все, це будуть судові (позови), які будуть мати фінансові наслідки для "Газпрому", - заявив Коболєв.

Як відомо, у понеділок "Нафтогаз України" звернувся до російського "Газпрому" з вимогою пояснити невиконання заявки на поставку 22 лютого 2015 року передплаченого газу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!