Європарламент пропонує Раді пакет допомоги для адаптації асоціації

Вівторок, 24 лютого 2015, 19:53

Європарламент готує програму допомоги Верховній раді, яка має вплинути на законодавчий процес у питанні виконання угоди про асоціацію.

Про це заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц за підсумками переговорів з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"Ми домовилися, в цій складній ситуації зробимо все можливе, що можуть робити разом парламенти... Гройсман зробив пропозицію, як я підтримав, про те, щоби інтенсифікувати співпрацю Верховної ради та ЄП", - заявив Шульц.

Він підкреслив, що ця співпраця має поліпшити законодавчу діяльність Верховної ради.

Реклама:

"Ми доручили нашим службам підготовити документ, домовленість про співпрацю з метою підвищення ефективності роботи ВР. Цей проект буде готовий ближчим часом, то ж ми підпишемо відповідний меморандум", - додав він, не розкриваючи деталі домовленості.

Джерела Європейської правди у Європарламенті стверджують, що мета цієї ініціативи – зміцнити експертну спроможність ВР у питанні виконання Угоди про асоціацію.

Побічно це підтвердив Гройсман, виступаючи із заявою-відповіддю після зустрічі з Шульцем.

"Результатом нашої співпраці має бути чіткий план виконання угоди про асоціацію України з ЄС", - заявив спікер ВР.

Наразі неясно, чи потребуватимуть ці зміни внесення змін до регламенту ВР; між тим, така можливість зараз обговорюється у парламентському комітеті з питань європейської інтеграції.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: