"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС перевіряє 9 банків на причетність до роботи "конвертів"

Вівторок, 24 лютого 2015, 15:45

Державна фіскальна служба в ході розслідування кримінальних проваджень щодо роботи конвертаційних центрів перевіряє причетність до їх функціонування співробітників дев'яти банків.

Про це повідомив перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час розслідування кримінальних справ цієї категорії проглядається причетність до скоєння злочинів посадових осіб банківських установ: ПАТ "Реал банк", ПАТ "Фідобанк", ПАТ "Банк "Фінанси та кредит", ПАТ "БТА Банк", ПАТ "Вернум банк", ПАТ "VAB Банк", АТ "Ощадбанк", ПАТ "КБ "Глобус", ПАТ "Український професійний банк", - заявив Хоменко.

Хоменко зазначив, що в 2014 році слідчі податкової міліції розслідували 85 кримінальних проваджень щодо конвертаційних центрів, внаслідок чого було припинено діяльність 560 суб'єктів, які використовувались для надання незаконних послуг з конвертації.

Реклама:

"Незаконні послуги "конвертів" надані понад 15 тисячам суб'єктів господарювання, яким незаконно сформовано податковий кредит з НС на загальну суму близько 6,3 млрд гривень. У ході перевірок вигодонабувачів донараховано 1,6 млрд гривень, компенсовано до держбюджету - понад 200 млн гривень ", - сказав Хоменко.

За його словами, в даний час розслідується 46 кримінальних проваджень щодо конвертаційних центрів, послугами яких скористалися понад 5000 підприємств - вони отримали штучний податковий кредит з ПДВ на суму 3,6 млрд гривень.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у вівторок прийняв рішення про початок службового розслідування щодо діяльності вищих посадових осіб ГФС - глави відомства Ігоря Білоуса, його першого заступника, який займається податковою міліцією, Володимира Хоменка, та заступника Анатолія Макаренка, який курирує митницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: