"Нафтогаз" поки не вноситиме передоплату за газ

Вівторок, 24 лютого 2015, 14:57

НАК "Нафтогаз України" не вважає можливим вносити додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в неухильному дотриманні ВАТ "Газпром" своїх контрактних зобов'язань.

Про це повідомила прес-служба держхолдингу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нафтогаз України" не вважає можливим вносити додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в неухильному дотриманні як контракту з боку ВАТ "Газпром", так і Брюссельського тристороннього протоколу, підписаного представниками Росії, України і Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" звертають увагу, що вже протягом двох днів "Газпром" не виконує заявки української сторони на поставку оплаченого газу в рамках контрактних умов.

Реклама:

Зокрема, "Газпром" був зобов'язаний поставити по 114 млн куб. м 22 і 23 лютого, але поставив за фактом тільки 47 імлн куб. м 39 млн куб. м відповідно.

Нагадаємо, 24 лютого, в російському "Газпромі" заявили, що Україна не внесла своєчасну передоплату за газ.

23 лютого "Нафтогаз України" звернувся я до російського "Газпрому" з вимогою пояснити невиконання заявки на поставку 22 лютого 2015 року передплаченого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!