Янукович може за рік повернути собі всі активи - Transparency International

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:48

Експерти Transparency International побоюються, що через рік Віктор Янукович і його соратники можуть повернути собі всі заморожені активи.

Про це йдеться в доповіді Transparency International Росія, підготованій спільно з українським відділенням цієї організації.

Експерти нагадали, що ЄС внесли Януковича і людей з його оточення в санкційний список і заморозив їхні активи.

"Тим не менш, у даний час річний термін дії даних санкцій підходить до кінця. Для його продовження буде потрібно нове рішення Ради Європи. Судячи з усього, подальша доля санкційного списку буде залежати від того, чи зможе ГПУ представити докази вини зазначених осіб. У разі зняття обмежувальних заходів розшукати і повернути активи, які можуть бути одразу ж переоформлені на треті особи, Україні буде ще складніше", - йдеться в доповіді.

Реклама:

Як приклад, експерти нагадали про переоформлення Межигір'я на нового власника і квартири Януковича, які також змінили власників.

"Поки що все, що відбувається з активами Януковича і його оточення, мало схоже на правове співробітництво між країнами. Є побоювання, що європейські країни скоро втомляться чекати реальної допомоги в розслідуванні складних справ, пов'язаних з колишнім президентом України і з його оточенням", вважають експерти.

Також вони склали детальну схему бізнес-імепрії Януковича та його оточення.

Для перегляду - клікніть

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!