"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глобальний фонд виділив Україні майже 134 мільйони на боротьбу зі СНІДом

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:32

Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом на прохання України виділив безповоротну фінансову допомогу в розмірі 133,888 млн доларів на період з 1 січня 2015 року по 31 грудня 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

Як повідомляється, парафування рамкової угоди між Глобальним фондом та Міністерством охорони про надання відповідної допомоги відбулося вьо вівторок за участю міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі і портфоліо-менеджера Глобального фонду Георгія Сакварелідзе.

Основним реципієнтами грошових грантів стали Міжнародний альянс з ВІЛ / СНІД в Україні (68,799 млн долларв), Всеукраїнське об'єднання "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ / СНІД" (60,406 млн доларів) і державна установа "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України "(46,76 млн).

Реклама:

Як наголошується в повідомленні, зазначені кошти будуть спрямовані на програми профілактики, лікування, догляду та соціальної підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, а також представників груп ризику.

Крім того, за кошти донора МОЗ планує запровадити пілотні проекти з поліпшення якості амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз та перегляду показань для стаціонарного лікування захворювання.

Планується також реалізувати інноваційні проекти з передачі частини функцій по догляду, підтримки та забезпечення хворих неурядовим організаціям.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: