"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одеська митниця за 3 місяці вилучила контрабанди на 79 мільйонів гривень

Вівторок, 24 лютого 2015, 12:14

З грудня 2014 року по 20 лютого 2015 року Одеською митницею ДФС задокументовано 203 порушення діючого законодавства України при переміщенні через митний кордон України товарів та транспортних засобів на загальну вартість понад 79 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держфіскальної служби.

Як зазначається, при цьому реально вилучено предметів порушень у 88 справах на суму 45 млн гривень, у 33 справах ще не завершені товарознавчі експертизи та вартість визначається.

Протягом грудня 2014 року посадовими особами митниці складено 70 протоколів про порушення митних правил на суму майже 62,8 млн грн.

Реклама:

Предмети правопорушень вилучено митницею у 33 справах заведених за статтями Митного кодексу України, які передбачають конфіскацію таких предметів. Вартісні показники у цій категорії справ становлять 28,8 млн грн.

У січні 2015 року складено 65 протоколів про порушення митних правил на суму 4,5 млн грн, йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що у січні спостерігається тенденція збільшення кількісних та вартісних показників по протоколам про ПМП заведених за статтями Митного кодексу України, які передбачають конфіскацію таких предметів.

Предмети правопорушень вилучено митницею у 24 справах на суму понад 4,5 млн грн (по 9 протоколам про ПМП вартість товарів встановлюється).

Протягом лютого 2015 року складено 68 протоколів про порушення митних правил на суму 13,6 млн грн. Предмети правопорушень вилучено митницею у 31 справі на загальну суму 13,6 млн грн (по 20 протоколам про ПМП вартість товарів встановлюється).

Слід відзначити, що вартість предметів правопорушень за звітний період вже перевищує аналогічний показник за попередні дев’ять місяців 2014 року, а саме: за період з березня по листопад минулого року виявлено 786 порушень діючого законодавства, де загальна вартість предметів правопорушень становила 76 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: