"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту опустилися нижче 59 доларів

Вівторок, 24 лютого 2015, 09:17

Ціни на нафту знижуються через надлишкову пропозицію, хоча ринок з оптимізмом дивиться на перспективи світової економіки.

Про це пише Рейтер.

До 9.05 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,08 до 58,82 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,27 до 49,18 долара.

"Інвестори починають відчувати, що економіка відновлюється, що дає ринку підтримку і впевненість", - сказав директор з інвестицій Ayers Alliance в Сіднеї Джонатан Беррет.

Реклама:

Індекс ділового клімату Німеччини в лютому піднявся до семирічного максимуму. У вівторок серед іншої макроекономічної статистики вийдуть звіти про ВВП Німеччини та споживчу довіру в США.

"Американська економіка здається надзвичайно сильною, в єврозоні з'явилися перші ознаки відновлення, і низькі світові ціни на нафту стимулюють попит", - йдеться у звіті Economist Intelligence Unit.

Запаси нафти в США минулого тижня, на думку аналітиків, зросли на 4 мільйона барелів до нового рекорду. У країні четвертий тиждень триває найбільший за 35 років страйк нафтопереробників, який охопив 12 НПЗ, або 20 відсотків потужностей.

Переговори про закінчення страйку, по всій видимості, не поновляться на цьому тижні, повідомили джерела, знайомі з ходом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!