"Сбербанк" РФ хоче продати свої "дочки" в Словаччині та Угорщині - ЗМІ

Понеділок, 23 лютого 2015, 16:56

Російський "Сбербанк" має намір продати свої "дочки" в Словаччині та Угорщині.

Про це повідомив у понеділок сайт празької газети Lidove noviny (LN) з посиланням на джерела редакції у фінансових колах, пише Прайм.

"Новий "холодний конфлікт" між Заходом і Кремлем змусив найбільший російський банк приступити до розпродажу своїх активів у Центральній Європі, - йдеться в повідомленні. - Згідно з нашою інформацією з декількох авторитетних джерел, на продаж виставлені словацька та угорська "дочки Сбербанку".

США, ЄС, Канада, Австралія та ще низка країн раніше ввели санкції відносно російських політиків, підприємців і компаній через позицію Москви щодо кризи в Україні.

Реклама:

Зокрема, під американські санкції потрапили найбільші держбанки, в тому числі Сбербанк і його дочки.

За відомостями празької газети, ціна Sberbank Slovakia складає більше двох мільярдів євро, а Sberbank Hungary - близько 1,6 мільярда євро. ЗМІ раніше писали про продаж і чеської "дочки" Сбербанку, але ці відомості не підтвердилися.

У повідомленні сайту LN говориться, що на словацьку "дочку" Сбербанку нібито вже знайшлися і покупці: свій попередній інтерес позначили чесько-словацький фінансова група Penta, чесько-словацька "дочка" італійського банку UniCredit і угорський банк OTP, який вже працює у Словаччині.

"Хоча європейських" дочок "Сбербанку не торкнулися антиросійські санкції з боку США і Євросоюзу, кошти від продажу деяких з них аж ніяк не завадять центральному керівництву Сбербанку", - підсумовує сайт празької газети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: