В "Укрспирті" атестують керівників та скоротять витрати

П'ятниця, 20 лютого 2015, 20:20

На державному підприємстві "Укрспирт" заплановано цілу низку заходів з підвищення економічного, фінансового та професійного стану заводів.

Про це на прес-конференції повідомив в.о. директора ДП Роман Іванюк, йдеться у повідомленні прес-служби.

Так, протягом близько 2 місяців компанії великої аудиторської четвірки оприлюднять результати аудиту фінансової та виробничої діяльності компанії, а також нададуть рекомендації стосовно максимально прозорої та публічної роботи ДП.

З метою більш ефективного використання коштів керівництво ДП підготувало новий штатний розклад та планує зменшити витрати на утримання адміністративного апарату.

Реклама:

"Спільно з Міністерством аграрної політики і продовольства ми створюємо структуру ДП, яка б відповідала сучасним вимогам. Дійсно зараз час, коли треба затягнути паски: ні про які премії, матеріальні допомоги, які були в минулому році, взагалі не йдеться", - сказав Іванюк.

Крім того, для запровадження прозорої витрати коштів на підприємстві створили тендерну комісію, яка контролює всі закупівлі та ціни на ринку.

Для підвищення кваліфікаційного рівня всі керівники підприємств пройдуть атестацію, про що своєчасно отримали попередження. На посадах залишаться найрезультативніші менеджери.

"Задача стоїть - ефективність, нуль необлікованого спирту і прибутковість. Поки що працюючі підприємства з нею справляються. Нагадаю, за нашим приказом ревізори ДП "Укрспирт" можуть заходити на будь яке підприємство і вбудь який час дня і ночі", - заявив Іванюк.

Як повідомлялося, у звітності ДП "Укрспирт" "загубилися" витрати на 195 мільйонів.

Як відомо, колишній керівник ДП "Укрспирт" Михайло Лабутін, який наразі розшукується, напередодні дав інтерв'ю ЕП. Він заявив, що деякі показники держпідприємства за часів його перебування на посаді голови, збільшилися в 5-11 разів.

"Деякі показники в 5-11 разів збільшилися щодо 2013 року. Прибуток підприємства становив в 2013 році 24 млн грн, а при нас за сім-вісім місяців - 96 млн грн. Дивідендів було сплачено до бюджету в 2013 році 1,7 млн грн, при нас - 26 млн грн. Загальна сума податків, якщо мені пам'ять не зраджує, десь вище на 40%", - сказав він.

Із звітом про фінансовий стан підприємства можна ознайомитися тут.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: