Ставицькому не вдалося повернути нафтове родовище - ГПУ

П'ятниця, 20 лютого 2015, 19:19

Вищий госпсуд залишив у силі рішення суду попередньої інстанції про розірвання договору оренди нафтового родовища компанією "Голден Деррік", пов'язаною з колишнім міністром енергетики Едуардом Ставицьким та колишнім Міністром аграрної політики України.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

У відомстві пояснили, що у квітні 2013 року між ПАТ "НАК "Надра України" і ТОВ "Голден Деррік" було укладено договір купівлі-продажу частки у розмірі 24% у спільній частковій власності за договором про спільну діяльність на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі.

Втім, за умовами цього договору держава незаконно була позбавлена права на отримання прибутку від видобування газу на цьому родовищі.

Реклама:

Натомість, комерційна структура, отримавши частку державної компанії, яка дає право діяльності на одному з найбільших нафтогазоносних родовищ України, не сплатила державі в особі ПАТ "НАК "Надра України" її вартість у розмірі 6,36 млн грн.

У зв'язку з порушеннями, ПАТ "НАК "Надра України" подала позов про розірвання згаданого договору, а прокуратура вступила у справу на її боці.

"Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 17 лютого 2015 року Вищий господарський суд України залишив у силі судові рішення, якими указаний договір купівлі-продажу розірвано", - наголосили у Генпрокуратурі.

Раніше повідомлялося, що НАК "Надра України" відсудила у ТОВ "Голден Деррік" усі частки у Сахалінському родовищі.

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: