Міністр Стець заробляє 6 тисяч на місяць

П'ятниця, 20 лютого 2015, 18:03

Середня зарплата в Міністерстві інформаційної політики становить 2,4 тисячі гривень на місяць.

Про це йдеться в документах, які у відповідь на інформаційний запит надав заступник міністра Артем Біденко, оприлюднених на сайті інтернет-проекту "Доступ до правди".

З цими даними, оклад міністра інформаційної політики Юрія Стеця становить 6 тисяч 109 гривень на місяць, першого заступника міністра Тетяни Попової - 5 тисяч 312 гривень, заступника міністра - керівника апарату Артема Біденка - 4 тисячі 980 гривень, ще одного заступника міністра - 4 тисячі 980 гривень.

При цьому із зарплат ще будуть вираховуватися податки та збори.

Реклама:

Як відомо, бюджет Міністерства інформаційної політики на 2015 рік становить 4 мільйона гривень. У штаті передбачено 29 осіб. Місячний фонд заробітної плати міністерства за посадовими окладами становить 69 тисяч 183 гривень.

Наприклад, у штатному розписі передбачено сектор медійних комунікацій у складі трьох осіб (5 тисяч 742 грн для трьох працівників), сектор зв'язків з громадськістю та координації з органами влади у складі двох осіб (3 тисячі 957 грн для двох працівників) та інші.

У штаті міністерства передбачені й такі посади, як головний спеціаліст із запобігання та виявлення корупції та головний спеціаліст із режимно-секретної роботи - обидва з окладами 1 тис. 785 грн на місяць.

Також Біденко повідомив, що зараз Мінінформополітики розташоване за адресою: вулиця Грушевського 12/2, телефон (044)2567301.

Представники відомства звернулися до Фонду державного майна України з проханням надати міністерству приміщення за адресою: Київ, вул. С. Петлюри, 15, 6 поверх. "Це державна власність, тож договору оренди не передбачається", - пояснює Біденко.

У міністерстві отримали домен mip.gov.ua, однак у звязку з відсутністю рахунку для оплати хостингу, не відкрили електронні адреси на цьому домені.

Мета новоствореного Міністерство інформації - реалізація єдиної програми інформаційної безпеки. Однак такий крок влади різко засудила українська медіаспільнота. Розкритикували створення міністерства також міжнародні організації, зокрема "Репортери без кордонів" та Комітет захисту журналістів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!