"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Терористи "ДНР" хочуть продавати вугілля в Північну Африку і на Близький Схід

П'ятниця, 20 лютого 2015, 13:08

Бойовики "ДНР" вирішили постачати вугілля в країни Північної Африки та Близького Сходу.

Про це заявив один з помічників з економічних питань Олександра Захарченка Євген Лавренов, передає сайт бойовиків "Донецьке агентство новин".

"Є у нас стандартні споживачі в країнах Північної Африки, Ірані, Туреччині. Там підприємства будувалися Радянським Союзом. У технологічних ланцюжках закладено вугілля, що видобувають у Донбасі. Це і електростанції і металургійні заводи. Я думаю, ми зможемо вирішити спільними зусиллями питання реалізації в найкоротші терміни", - заявив Лавренов.

За його словами, напередодні, 19 лютого, самопроголошений міністр економічного розвитку "ДНР" Євгенія Самохіна зв'язувалася з іранськими партнерами і готова надати конкретні пропозиції щодо співпраці.

Реклама:

Лавренов зазначив, що Іран "теж знаходиться в стані ембарго, і з ними буде легко знаходити спільну мову, тим більше їм це потрібно".

Представник вугільної промисловості повідомив, що якщо домовленість буде досягнута, "Донецька народна республіка" має намір постачати вугілля в Іран по морю через порт в Таганрозі. "Розуміння з боку РФ є. Також ведеться діалог на постчання вугілля з північноафриканськими компаніями", - додав Лавренов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: