Військова прокуратура оголосила про підозру Азарову

П'ятниця, 20 лютого 2015, 11:12

Головна військова прокуратура повідомила про підозру колишньому прем`єр-міністру Миколі Азарову за незаконне припинення перевірки ДП "Антонов".

Про це 20 лютого повідомляє прес-служба ГПУ.

За результатами службової перевірки, ініційованої військовою прокуратурою та проведеної комісією Кабміну, встановлено, що Азаров, перебуваючи на посаді прем’єра, незаконно припинив восени 2012 року перевірку урядової міжвідомчої групи, яка виявила суттєві порушення бюджетного законодавства у діяльності ДП "Антонов".

Грошові кошти, отримані внаслідок комерційного використання літаків "Руслан" залишалися на рахунках двох іноземних компаній та представника зазначеного державного підприємства і використовувалися ними на власний розсуд.

Реклама:

Зазначається, що у результаті вказаних протиправних дій підозрюваного, а також невжиття заходів щодо визначення за державою корпоративних прав на дивіденди державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 мільйонів гривень.

Суд задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання відносно Азарова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

З урахуванням матеріалів кримінального провадження за поданням Головної військової прокуратури урядом ініційовано питання про передачу корпоративних прав зазначених компаній-нерезидентів до управління Кабінету міністрів.

Як відомо, місяць тому за клопотанням Генпрокуратури Печерський райсуд Києва заочно заарештував екс-прем'єра Миколу Азарова.

"Таким чином, обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генпрокуратури вимагати екстрадиції Азарова з території Російської Федерації", - йшлося в повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: