"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія може інвестувати мільярд доларів в Україну

Понеділок, 2 лютого 2015, 17:01

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявляє про готовність Саудівської Аравії інвестувати близько 1 млрд доларів у проекти зрошення в Україні.

Про це він заявив журналістам у Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас були переговори, наприклад з компаніями з Саудівської Аравії, які готові до 1 млрд доларів інвестувати в системи іригації. Я як керівник міждержавної комісії щодо Саудівської Аравії буду це питання піднімати", - сказав він.

За його словами, на даний момент важливо визначитися з планом робіт за проектами зрошення і деякими юридичними питаннями.

Реклама:

"Частина систем зрошення належить державі, частина у комунальній власності, частина - у приватній. Потрібно насамперед визначити, яка повинна бути форма (власності), в яку інвестувати", - зазначив глава аграрного відомства.

Він додав, що питання реалізації інвестпроектів в зрошенні обговорюється в рамках переговорів зі Світовим банком. Банк готовий брати участь в них на умовах співфінансування.

Тема інвестування в системи зрошення також піднімалася з китайськими партнерами в рамках другого етапу кредитування на 1,5 млрд доларів.

За прогнозами міністерства, відновлення систем зрошення може в 1,5-2 рази підвищити ефективність рослинництва на посушливих площах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!