З початку року Україна імпортувала 2 мільярди кубів газу

Понеділок, 2 лютого 2015, 16:49

Протягом січня в Україну було імпортовано 2 мільярди кубометрів природного газу.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Надходження блакитного палива з Європи з початку року склало 1,1 млрд кубометрів. Зокрема, імпорт зі Словаччини становив 1 млрд кубометрів , з Угорщини - 0,1 млрд кубометрів. З РФ було імпортовано 0,9 млрд кубометрів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за аналогічний період 2014 року поставки газу в Україну становили 2,5 млрд кубометрів, причому весь обсяг надходив з території РФ.

Реклама:

За оперативними даними, станом на 31 січня, добовий імпорт природного газу становить 63,1 млн кубометрів.

Найбільше блакитного палива надходить з Європи - 42,5 млн кубометрів, що становить 67% від загального імпорту в Україну.

"Збільшення обсягів надходження природного газу з Європи стало можливим за рахунок розширення, з 24 січня, потужності словацького газотранспортного коридору", - повідомляє прес-служба.

"Завдяки конструктивній співпраці з нашими європейськими партнерами, всього за п'ять місяців нам вдалось збільшити потужність словацького маршруту майже вдвічі - з 8 до 15 млрд кубометрів на рік" - зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, у 2015 році до 60% українських потреб в імпортному газі може бути задовільнено поставками з європейського напрямку. "Ще рік тому такі обсяги імпорту з Європи були неможливі", - вважає Коболєв.

Очільник ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів також відзначив, що розширення продуктивності трубопроводів, через які може імпортуватись блакитне паливо з Європи, дозволяє не тільки підвищити рівень диверсифікації, а й продовжити інтеграцію вітчизняної ГТС до європейського газового ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: