"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вартість нафти Brent перевищила 55 доларів за барель

Понеділок, 2 лютого 2015, 16:29

Вартість північноморської суміші нафти марки Brent перевищила в ході торгів понеділка позначку в 55 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 13:32 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent збільшилася на 2,82% - до 54,53 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI зросла на 1,97% - до 49,21 долара за барель.

Вартість нафти Brent раніше в ході торгів понеділка досягала значення в 55,4 долара за барель. Ціни на Brent в останній раз перевищували позначку на закритті 2 січня 2015 року, тоді вартість бареля Brent становила 57,26 долара.

Реклама:

Трейдери, опитані виданням Wall Street Journal, заявляють, що через відсутність новин, здатних підтримати таке різке зростання, збільшення вартості нафти є переважно технічним.

Раніше в ході торгів понеділка світові ціни на нафту показували негативну динаміку в рамках корекції після стрибка більш ніж на 6% в ході торгів п'ятниці.

Зниженню цін на нафту сприяло падіння індексу ділової активності в промвиробництві КНР в січні до 49,7 пункту з 49,8 пункту в грудні, а також страйк працівників НПЗ в США, який погіршив ситуацію перенасичення на ринку сирої нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!