Міноборони оприлюднило план закупівель речового забезпечення на 2015 рік

Понеділок, 2 лютого 2015, 13:07

Складено орієнтовний план закупівель речового забезпечення Міністерством оборони на 2015 рік. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Це не закон і не Біблія, це план. План орієнтовний і ще в процесі оптимізації. Але! Наполегливо раджу дрібному-середньому-великому бізнесу почати вивчати подібні документи, брати кредити і розгортати виробництво. Жарти закінчилися, період економії на речове забезпечення - точно закінчився", - написав Бірюков.

"Тут тільки одна цифра повинна перехопити подих у нормального інвестора: "Костюм літній польовий - 448 тисяч комплектів". Це напевно більше, ніж за всі роки незалежності разом узяті. Ну, за останні років 10 - точно", - додав він.

Реклама:

За словами помічника міністра оборони, сьогодні головна проблема в речовому забезпеченні армії - відсутність підрядників, реально здатних виконати замовлення відомства.

"Основна наша біда - нема кому працювати і нікому брати ці замовлення. Досвід відкритих переговорів, які Неллі (Неллі Стельмах, волонтер, директор департаменту матеріального забезпечення Міноборони) і команда провела два тижні тому, показав гнітючий результат: з 80 фірм розповідали красиві історії про своє бажання брати замовлення - переважна більшість не змогла запропонувати ні обсяги, ні ціну. Гарні виставки, гучні слова ... А на ділі - на жаль, нічого", - підкреслив Бірюков.

Замовлення на виробництво для української армії отримає той, хто виграє тендер за прозорою процедурою.

1) Нам навпіл, як ви вмієте розповідати. Всі ці розповіді і обіцянки ми слухаємо вже котрий місяць. Ми не дамо Вам гарантії замовлення для того, щоб Ви могли спокійно брати кредит. Замовлення отримає той, хто виграє тендер. А якщо у вас немає обладнання або потужностей - тендер ви не виграєте.

2) Великі позиції будуть дробитися на дрібні лоти. Але підписувати договір на поставку, умовно, 200 комплектів форми на місяць ми не будемо. Кооперуйтеся, об'єднуйтеся, створюйте артілі.

3) Навіть не намагайтеся нам дзвонити через приймальні депутатів, міністрів та інші там місця. Будете жорстко надсилатися, з публікацією записів розмов у ФБ ", - резюмував помічник міністра.

ПРОПОЗИЦІЇ ДО ПЛАНУ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!