Ціни на нафту знижуються після різкого зростання

Понеділок, 2 лютого 2015, 09:11

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок після різкого зростання в п'ятницю на тлі падіння числа бурових установок в США до мінімуму за п'ять років.

Про це пише "Прайм" з посиланням на дані торгів.

Станом на 7.35 за московським часом вартість березневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 2,51% - до 51,66 долара за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI зменшувалася на 2,53% - до 47,02 долара за барель.

Реклама:

У п'ятницю нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes повідомила, що загальна кількість бурових установок зменшилася за підсумками минулого тижня на 90, до 1,543 тис - мінімуму з червня 2010 року. В результаті в ході торгів п'ятниці вартість нафти збільшувалася більш ніж на 6%.

Інвестиційний аналітик Phillip Futures в Сінгапурі Деніел Анг заявив агентству France-Presse, що зміни цін були спекулятивними.

"Малоймовірно, що ціни на нафту вийдуть з (поточного) діапазону без фундаментальної зміни, тому різке збільшення вартості в п'ятницю було відокремленим", - сказав аналітик.

Він зазначив, що ціни продовжують зміцнюватися в міру того, як ринок намагається скорегувати попит і пропозицію.

Зниження цін на нафту також підтримують повідомлення із США, де об'єднана профспілка металургів, що представляє працівників на більш ніж 200 НПЗ, терміналах, трубопроводах і хімічних заводах країни, оголосила у неділю про страйк.

Припинення роботи НПЗ в США, як зазначає агентство, посилить ситуацію перенасичення на ринку сирої нафти. Закриті НПЗ можуть виробляти до 1,82 мільйона палива в день - близько 10% від загального обсягу виробництва в США.

Як відомо, 30 січня світові ціни на нафту підскочили більш ніж на 6% після повідомлень про падіння числа бурових установок в США до мінімуму за п'ять років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!