Суд залишив екс-директора "Укрінтеренерго" під домашнім арештом

Понеділок, 2 лютого 2015, 08:57

Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід екс-директору "Укрінтеренерго" Володимиру Зіневичу - домашній арешт із забороною покидати місце проживання з 21:00 до 7:00.

Як стало відомо, засідання суду відбулося пізно увечері 31 січня.

Як відомо, Апеляційний суд обрав запобіжний захід Зіневичу у вигляді домашнього арешту 16 грудня 2014.

"Незважаючи на представлені аргументи про необхідність зняття домашнього арешту, рішення судді залишилося на боці Генпрокуратури,", - зазначила захист Зиневича.

Реклама:

Захист Зиневича має намір подати апеляційний позов про зміну рішення Печерського райсуду.

Як відомо,  у ГПУ стверджують, що в результаті складання контракту директором "Укрінтеренерго" Володимиром Зіневичем на постачання вугілля з ПАР державі було завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн.

Генпрокурор Віталій Ярема заявляв після отримання трьох з шести суден з вугіллям від ПАР, що воно "не горить в українських ТЕС" . За його словами, у ГПУ є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає стандартам, які використовуються на Зміївський, Трипільської та Старобешівської ТЕС, які перебувають у структурі "Центренерго".

Чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 

Печерський суд м.Києва встановив суму застави для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід - 2 міс. тримання під вартою.

Разом з тим суд обрав суму застави в сумі 365 мільйонів гривень.

Разом з тим  Україна заплатила ще за два кораблі вугілля з Південно-Африканської Республіки. При цьому, за даними джерела "Української правди", "Центренерго" направило на адресу глави Міненерго лист, що претензій до якості одержуваного вугілля немає.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: