"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Українська біржа" запустить ф'ючерс на євро-долар

Четвер, 19 лютого 2015, 20:53

25 лютого 2015 року на "Українській біржі" відбудеться запуск ф'ючерсу на курс євро - долар.

Про це йдеться у прес-релізі біржі.

Як зазначається, таке рішення було прийнято Біржовою радою "Української біржі" 19 лютого 2015 року, після отримання погодження НКЦПФР на впровадження торгів цими контрактами.

"2015 рік почався з запуску нових контрактів на "Українській біржі", і ми раді запропонувати учасникам ринку ще один інструмент", - каже голова правління "Української біржі" Олег Ткаченко.

Реклама:

"Євро - долар - це найліквідніша валютна пара. Попит на цей ф'ючерсний контракт, безсумнівно, буде. В першу чергу, він буде цікавий спекулянтам, тим, хто хоче заробити на валюті, але остерігаються Форекс-компаній", - говорить директор компаній "Майстер Брок" Михайло Сущек.

"Інвестування - це ризики, і ось тут біржовий ф'ючерс для багатьох буде більш прийнятний, тому що у нього є один незаперечний плюс - це біржовий інструмент, в законодавчому полі України. І для багатьох цей фактор буде вирішальним, у виборі місця торгівлі", - додав він.

У прес-службі також повідомили, що ф'ючерсний контракт на курс євро долар виконується за курсом євро, визначеним Європейським центральним банком.

Варіаційна маржа розраховується виходячи з курсу долара по відношенню до української гривні, розрахованому на підставі даних міжбанківського валютного ринку України станом на 16:00 в дату розрахунку варіаційної маржі.

"До торгів будуть допущені ф'ючерсні контракти з терміном виконання 16 березня 2015 року", - йдеться в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: