Ревізія зернової держкорпорації виявила збитки на 200 мільйонів доларів

Четвер, 19 лютого 2015, 19:28

Через фінансові зловживання ПАТ "ДПЗКУ" отримало збитків на суму близько 200 мільйонів доларів.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Перевірка діяльності ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" правоохоронними органами і контрольно-ревізійною службою за 2014 рік виявила факти значних фінансових зловживань та порушень", - зазначив в.о. голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Валерій Томіленко.

За його словами, наразі проводиться досудове слідство.

Реклама:

"Сьогодні є понад 60 судових проваджень. Чи вони закінчаться фактичними кримінальними справами, чи судовими рішеннями, це - питання до правоохоронних органів", - заявив він.

"Можу сказати єдине, ми провели ревізію усіх справ, направили повторно до Мінагрополітики, до правоохоронних органів відповідні звернення щодо  всіх виявлених правопорушень в ДПЗКУ", - наголосив Томіленко.

Про результати розслідувань цих правопорушень керівництво планує поінформувати громадськість найближчим часом, щойно надійдуть відомості від правоохоронних органів.

"Сума збитків, яка завдана акціонерному товариству, на сьогодні складає близько 200 мільйонів доларів. Це сума по тим справам, які наразі знаходяться у роботі в правоохоронних органах", - підкреслив Томіленко.  

Раніше міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявляв, що ДПЗКУ за останні дев'ять місяців 2014 року розтратила 100 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: