"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ і Мінінфраструктури поділять майно "дочки" Нафтогазу

Четвер, 19 лютого 2015, 17:21

Уряд вирішив передати майно дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України" - "Газ України" - на потреби Служби безпеки та Міністерства інфраструктури.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабінету міністрів, яке виносилося на розгляд 18 лютого.  

"З метою підвищення боєздатності військових підрозділів Служби безпеки, а також рівня матеріально-технічного забезпечення установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури", - зазначається в документі.

Зокрема, відповідно до додатків, Мінінфраструктури повинно отримати 86 одиниць техніки, серед яких переважна кількість авто і декілька ескалаторів. Водночас Служба безпеки отримає 88 одиниць - автомобілі, мобільні радіостанції, мініелектростанції та будівельну техніку.

Реклама:

"У зв'язку з поширенням проявів тероризму на території України виникає нагальна державна потреба стосовно вжиття заходів, спрямованих на підвищення рівня матеріально-технічного забезпечення та доукомплектування підрозділів Служби безпеки України, які задіяні у АТО, автотранспортними та іншими технічними засобами", - зазначається в пояснювальній записці до документу.

"Крім того, унаслідок дій терористичних угрупувань, які діють на території Донецької та Луганської областей, зазнали значних пошкоджень об'єкти транспортної інфраструктури, від яких залежить забезпечення сталої життєдіяльності та розвиток регіону", - йдеться в обґрунтуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: