Бойовики кажуть, що їм остаточно перекрили газ. "Нафтогаз" заперечує

Четвер, 19 лютого 2015, 13:28

Представники так званих "ДНР" і "ЛНР" заявили, що до вечора четверга в їх "республіках" остаточно закінчиться газ.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву "управління магістральних газопроводів ЛНР".

Згідно із заявою, подачу газу на ці території припинила Україна.

"Україна відсікла від подачі газу на території Луганської і Донецької народних республік. Зроблено це було варварським методом – крани на магістральному газопроводі демонтовані так, що повторне їх перемикання стало неможливим. Наявного на територіях республік газу вистачить до вечора", - сказано в повідомленні.

Реклама:

В "управлінні" стверджують, що представники України двічі перекривали кран на магістральному газопроводі. У перший раз, заявляють сепаратисти, їм вдалося втрутитися і відновити подачу.

"Але 18 лютого о 13:00 в районі селища Артема Україною були перекриті інші крани на магістральної частини газопроводу", – йдеться в повідомленні.

Сепаратисти однак сподіваються, що зможуть виправити становище.

"Ми знаходимось перед необхідністю провести комплекс заходів по зміні потоків газу, це можливо. Заходи розроблені, чекаємо рішень", – заявили вони.

У свою чергу "Українські новини" з посиланням на заяву "ЛНР" повідомляють, що, за словами сепаратистів, газ остаточно закінчиться після 15:00 четверга. Згідно з повідомленням, бойовики ведуть переговори про поставки газу з Росії.

В той же час високопоставлене джерело "Української правди" в "Нафтогазі" заперечило припинення постачання газу.

"Це інформація з того боку. Ми її не підтверджуємо. Ми, звичайно ж, варварським способом не могли крани закривати", - заявив співбесідник.

Як відомо, наприкінці грудня президент Петро Порошенко стверджував, що про перекриття поставок енергії на окуповані частини Донбасу мова не йде.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!