Оприлюднена МЕРТ середня ціна імпорту газу в січні нерепрезентативна - "Нафтогаз"

Четвер, 19 лютого 2015, 11:21

Оприлюднена Мінекономторгівлі середня митна вартість імпортованого Україною газу в січні 2015 року у розмірі 358,7 долара за 1 тис. куб. м не є репрезентативною.

Про це повідомив директор із розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це що ми маємо пояснювати, що ці цифри беруться лише за тими імпортерами, які завозять газ для власного споживання? І що частка цих імпортерів мізерна, що ці ціни нерепрезентативні?", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Вітренко також дав зрозуміти, що наведена міністерством цифра вище від ціни газу, що закуповується "Нафтогазом" у Росії та в Європі.

Реклама:

При цьому повідомлення МЕРТ від 18 лютого з середньою митною вартістю газу в січні вже не фігурує на сайті.

Як повідомлялося, на початку лютого офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив, що контрактна ціна газу в першому кварталі для "Нафтогазу України" становитиме 329 долара  за 1 тис. куб. м.

Водночас він зазначив, що реальна ціна за період буде іншою з урахуванням поправок на теплотворення та інших технічних факторів.

Ціна імпортованого "Нафтогазом України" газу з Європи офіційно не розкривалася, але лунали неодноразові заяви з боку керівництва країни про те, що вона менша від ціни російського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!