"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко просить "Київхліб" не підвищувати ціни на соцсорти хліба

Четвер, 19 лютого 2015, 11:14

Мер Києва, голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко просить найбільшого виробника хліба та хлібобулочних виробів компанію "Київхліб" не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

Про це він повідомив на засіданні Київської міської ради, пишуть "Українські новини".

"Я звернувся листом до "Київхлібу", щоб підприємство не підвищувало ціни на окремі сорти хліба. Ми провели переговори з компанією і довели позицію міської влади. Вона полягає в тому, що в цій складній економічній ситуації потрібно шукати варіанти вирішення цієї проблеми, варіанти, які будуть найменш хворобливими для громадян, особливо для соціально незахищених громадян", - повідомив Кличко.

Мер додав, що столична влада розуміє, що зросли ціни на енергоносії і паливо, на сировину і продукти, підкресливши, що в останній раз "Київхліб" підвищував ціни на хлібобулочні вироби в січні 2015 року.

Реклама:

На його думку, ціни не можна переглядати щомісяця.

"Ми визначили, що є варіанти закупівлі борошна та інших інгредієнтів за конкурентною і більш низькою ціною", - сказав Кличко.

Він висловив упевненість, що "Київхліб" перегляне ціни на окремі види продукції, зокрема, на соціальні сорти хліба, і підвищення вартості хліба другий місяць поспіль не відбудуться.

Нагадаємо, "Київхліб" вирішив підняти ціни на продукцію в середньому на 10% -12% c 18 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: