"Київпастранс" за два роки "нахімічив" на 34 мільйони

Четвер, 19 лютого 2015, 10:16

Державна фінансова інспекція здійснила перевірку діяльності КП "Київпастптранс" за 2012-2014 роки й виявила фінансових порушень та недоліків на суму 34,2 млн гривень.

Про це повідомляється у листі ДФІ до Міністерства фінансів, пишуть "Наші гроші".

Зокрема у листі йдеться про те, що "Київпастранс", маючи значні збитки (чистий збиток у 2012 р. 239,64 млн грн, у 2013р. – 369,46 млн грн), без дозволу витрачав гроші за закупівлі, приймав від постачальників обладнання без належної документації, переплачував за ремонтні роботи.

Так, "Київпастранс" здійснював незаконні витрати на консультативні, юридичні, інформаційні, консалтингові та рекламні послуги, не передбачені фінансовими планами. Загалом на це витратили 478,8 тис грн.

Реклама:
 

Без дозвільних документів підприємство витратило 10,28 млн грн. на устаткування, програмне забезпечення та пусконалагоджувальні роботи в рамках проекту спорудження Міської електрички.

Виявлена також проблема з закупкою обладнання: у 2011 р. підприємство придбало у ТОВ "Укрспецеко" турнікети на 5,74 млн грн., обладнання було поставлене, однак з документацією, завіреною іншою фірмою, що поставило під сумнів якість обладнання.

 

Також, закупивши турнікетів на 25,33 млн грн. підприємство передало на баланс Службі організації збору та облікової виручки обладнання тільки на 18,25 млн грн. Тобто, що сталося ще з 7,08 млн грн - невідомо.

 

Окрім того КПТ переплатив 2,20 млн грн. за поставку трамвайних вагонів, а також 2,78 млн грн. за ремонт: його проводили з комплектуючих, які утворилися внаслідок розбирання закуплених у Чехії вживаних вагонів.

Також "Київпастранс" уникав виплачувати в бюджет Києва надходження від оренди майна - загалом він винен місту 11,96 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!