"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Канада запровадила санкції проти "Роснефти" та інших

Середа, 18 лютого 2015, 08:59

Уряд Канади у вівторок ввечері (в середу за києвським часом ухвалив рішення про розширення економічних санкцій проти представників російської влади та проросійських бойовиків, а також низки організацій.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті канадського прем’єра Стівена Харпера.

До санкційного списку включено 37 фізичних осіб, в тому числі 11 громадян Росії, а також 17 юридичних осіб та об’єднань, переважно – сепаратистських організацій та збройних формувань. Особам зі списку заборонено в’їзд до Канади; також на них накладено "економічні обмеження", зміст яких в повідомленні не уточнюється.

Рішення канадського уряду було ухвалене наступного дня після оприлюднення оновлених санкцій Євросоюзу та, очевидно, пов’язане із ним. Чимало прізвищ у переліку співпадають із тими, що перелічені в європейському рішенні.

Реклама:

Так само як і європейському рішенні, санкції застосовано проти двох депутатів Держдуми  - Йосипа Кобзона та віце-спікера Валерія Рашкіна.

Також у санкційному списку - журналіст-пропагандист РФ Дмитро Кісельов.

У список потрапили 6 представників військового командування (частина з них потрапила під санкції ЄС минулого року): заступник міністра оборони Анатолій Антонов, заступник глави ГенштабуАндрій Катаполов, перший заступник командувача ЧФ РФ Олександр Носатов, заступник командувача ЧФ РФ Валерій Куліков, командир 76 псковської десантно-штурмової дивізії Олексій Наумець (причетний до вторгнення до Донбасу), заступник командувача Південного військового округу Ігор Турченюк (керував операцією з окупації Криму).

Також Канада запровадила санкції проти генерального директора корпорації Ростех (об’єднує високотехнологічні підприємства, в тому числи військові) Сергія Чемезова та відомого російського байкера, друга Путіна Олександра Залдостанова ("Хірурга"). ЄС та США наклали на них санкції у 2014 році.

26 українських громадан, що потрапили під санкції – представники "ЛНР" та "ДНР", включаючи відомих ватажків бойовиків "Гіві" та "Моторола"

15 з 17 організацій у списку – об’єднання сепаратистів та їх батальйони. 2 інших організації зареєстровані в РФ. Це – громадський рух "Новоросія" та держкомпанія "Роснефть". Остання вже перебуває під санкціями ЄС та США.

"Європейська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!