Україна і ЄБРР створять проектний офіс із впровадження реформ

Вівторок, 17 лютого 2015, 16:52

Уряд України і Європейський банк реконструкції та розвитку 17 лютого підписали меморандум про створення проектного офісу з координації розробки і впровадження реформ в Україні.

Меморандум підписали директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків і міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, передає УНІАН.

"Головна мета створення проектного офісу - допомога в координації, розробці, моніторингу виконання і комунікації реформ", - сказав Шимків.

За його словами, ЄБРР виділить на фінансування всієї програми у поточному році 1,08 млн євро. "За підсумками року буде ухвалено рішення, чи буде продовжено фінансування", - додав Шимків.

Реклама:

Він також повідомив, що 120 кандидатів подали заявки на посаду голови проектного офісу, і до 20 лютого комісія відбере кандидатів, які проходитимуть співбесіду для отримання цієї посади.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті заявив про те, що Україна розраховує на значне збільшення інвестицій з боку ЄБРР.

За його словами, наближається до завершення підготовка нової угоди з МВФ, яка спрямована на "достатньо амбітну стратегію реформ".

Також президент повідомив про прогрес у реформуванні, зокрема, про практичні кроки у боротьбі з корупцією - створення Антикорупційного бюро, упровадження судової реформи, дерегулювання для створення сприятливого інвестиційного клімату, а також про істотні кроки зі стабілізації ситуації у фінансовій сфері.

За словами Шимківа, проектний офіс реформ не є урядовою структурою і матиме статус консультативного органу, повноваження якого не перетинатимуться з повноваженнями міністерств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!