Кличко призначив директором "Київзеленбуду" менеджера лісника Януковича

Вівторок, 17 лютого 2015, 13:06

Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" очолив Сергій Анатолійович Симонов.

Відповідне розпорядження 16 лютого підписав мер столиці Віталій Кличко, пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, останнім часом Симонов був відомий як заступник начальника управління - начальник відділу природокористування та контролю управління екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

За часів Віктора Януковича Симонов очолював державне підприємство "Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики "Укрлісконсалтинг". Це підприємство підвідомче Держкомлісгоспу, яке очолював близький до тодішнього президента України Віктор Сівець.

Реклама:

"Укрлісконсалтінг" слідкувало за виконанням схеми по монополізації ринку деревини це підприємство санкціонувало усі операції лісгоспів по продажу деревини.

За словами керівників лісгоспів, на аукціонах продавалось не більше половини української деревини. Іншу половину, найкращу, як твердять лісники, їм доводилось віддавати офшорній компанії Eloderio Ltd.

Нагадаємо, януковичевський мисливський клуб "Сухолуччя" діяв на територіях, за безцінь орендованих у підвідомчому Держкомлісгоспу Дніпровсько-Тетерівського лісництва.

У 2007 році Симонов очолював ДП "Крона" Держкомлісгоспу, коли державне відомство також очолював Сівець. Це підприємство також займалось ринком деревини. Тоді прем’єр-міністром був Віктор Янукович.

У 2008 році Сівець став заступником мера Києва Леоніда Черновецького. Після цього Симонов очолив Головне управління екології та охорони природних ресурсів КМДА.

У цей період він фігурував у низці скандалів, пов’язаних з забудовою зелених зон Києва. У тому числі санкціонувало будівництво аквапарку на Дніпровській набережній, 14.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: