"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод очікує від Китаю на другий транш "агрокредиту" в 2015 році

Вівторок, 17 лютого 2015, 12:45

Мінагропрод розраховує на розширення співпраці з Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів і залучення в 2015 році кредиту на 1,5 млрд доларів в для інвестиційних проектів в агропромисловому комплексі.

Про це заявив міністр Олексій Павленко під час 11-ої інвестиційної конференції компанії Dragon Capital, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми плідно працюватимемо з нашими китайськими партнерами, щоб вже цього року зробити доступним другий транш на 1,5 млрд доларів", - сказав міністр.

Павленко уточнив, що спершу китайська сторона чекає збільшення обсягів експорту зернових за контрактом з ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ГПЗКУ).

Реклама:

"Поки що було озвучено, що є бажання китайської сторони вдвічі збільшити обсяги постачання зернових, і після цього вони готові розкривати другу частину кредиту. Ми у стадії переговорів", - сказав міністр.

За його словами, на березень запланований візит в Китай української делегації за участю представників Мінагропроду для обговорення інвестицій в українську економіку.

"Збираємо великі пули інвестицій. Цифра порядку 25 млрд доларів, яку ми хочемо запропонувати нашим китайським колегам по інвестиціях Україну. Ця цифра по АПК - обладнання, іригація, лізинг. Цілий блок питань", - наголосив глава аграрного відомства.

Як повідомлялося, ГПЗКУ в 2012 році домовилася з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту 1,5 млрд доларів, який планувалося використовувати на спотові і форвардні закупівлі 4 млн тонн зерна для їх експорту за торговими угодами з КНР в 2013/2014 маркетинговому році (МР: липень - червень).

Оператором з китайського боку за цією угодою, розрахованою на 15 років, стала ССЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: